Page N1.3 . 06 October 2010                     
ArchitectureWeek - News Department
NEWS   |   DESIGN   |   BUILDING   |   DESIGN TOOLS   |   ENVIRONMENT   |   CULTURE
< Prev Page Next Page >
 
NEWS
 
  •  
  • Hadid - MAXXI - Stirling Prize 2010
     
  •  
  • Stirling Prize 2010 Shortlist
     
  •  
  • People and Places
     
  •  
  • Educational Building
     
  •  
  • AIA Michigan Awards 2010

      [an error occurred while processing this directive]
    AND MORE
      Current Contents
      Blog Center
      Download Center
      New Products
      Products Guide
      Classic Home
      Architecture Forum
      Architects Directory
      Topics Library
      Complete Archive
      Web Directory
      About ArchWeek
      Search
      Subscribe & Contribute
      Free Newsletters
       

     
    QUIZ

    [an error occurred while processing this directive]

    Hadid - MAXXI - Stirling Prize 2010

    continued

     

    ArchWeek Image
    SUBSCRIPTION SAMPLE

    A forecourt mediates the building's relationship with adjacent streets, gradually concentrating a diffuse series of access points into a single entry.
    Photo: © Roland Halbe Extra Large Image

     

    ArchWeek Image
    SUBSCRIPTION SAMPLE

    On the ceiling, deep, evenly spaced fins of glass-fiber-reinforced concrete (GFRC) parallel the gallery side walls, accentuating the effect of every curve.
    Photo: © Roland Halbe Extra Large Image

    ArchWeek Image
    SUBSCRIPTION SAMPLE

    Light from MAXXI's skylight roof is controlled first by a continuous diffuser and finally by a series of aluminum louvers mounted in the channels formed by adjacent fins.
    Photo: Werner Huthmacher Extra Large Image

     

    ArchWeek Image
    SUBSCRIPTION SAMPLE

    MAXXI second-floor plan drawing.
    Image: Zaha Hadid Architects Extra Large Image

    ArchWeek Image

    MAXXI third-floor plan drawing.
    Image: Zaha Hadid Architects Extra Large Image

     

    ArchWeek Image

    Sinuous channels lead suggestively from the three-story atrium toward gallery spaces.
    Photo: Hélène Binet Extra Large Image

    ArchWeek Image
    SUBSCRIPTION SAMPLE

    MAXXI concept sketch.
    Image: Zaha Hadid Architects Extra Large Image

     

    ArchWeek Image

    The undersides of upper-floor walkways serve as light fixtures throughout MAXXI.
    Photo: Hélène Binet Extra Large Image

    ArchWeek Image

    Northeast-southwest section drawing looking northwest through the atrium of MAXXI.
    Image: Zaha Hadid Architects Extra Large Image

     

    ArchWeek Image

    A selection of movable partitions serve as flexible mounting surfaces for art that cannot readily be displayed on MAXXI's many curving walls.
    Photo: Werner Huthmacher Extra Large Image

     

    Click on thumbnail images
    to view full-size pictures.

    Discuss this article in the Architecture Forum...

    Continue...

     
    < Prev Page Next Page > Send this to a friend       Subscribe       Contribute       Media Kit       Privacy       Comments
    ARCHWEEK  |  GREAT BUILDINGS  |  ARCHIPLANET  |  DISCUSSION  |  BOOKS  |  BLOGS  |  SEARCH
      ArchitectureWeek.com © 2010 Artifice, Inc. - All Rights Reserved