Page N2.1 . 16 July 2008                     
ArchitectureWeek - News Department
NEWS   |   DESIGN   |   BUILDING   |   DESIGN TOOLS   |   ENVIRONMENT   |   CULTURE
< Prev Page Next Page >
 
IN THIS ISSUE
 Contents/RSS
Building
Art in Beijing
News
Living Steel 2008
People and Places
People and Places


AND MORE
  Current Contents
  Blog Center
  Download Center
  New Products
  Products Guide
  Classic Home
  Architecture Forum
  Architects Directory
  Topics Library
  Complete Archive
  Web Directory
  About ArchWeek
  Search
  Subscribe & Contribute
  Free Newsletters
   

 
QUIZ

People and Places
                                                    . . . THIS WEEK


The Sun Valley Pavilion nears completion in Sun Valley, Idaho. Ruscitto/ Latham/ Blanton Architectura PA and FTL Design Engineering Studio collaborated on the design. Image: Courtesy Sun Valley Resort Extra Large Image

Riverside · 2008.0716
The new administrative offices for Riverside County Probation are complete in downtown Riverside, California. The Long Beach office of Heery International designed and planned the 18,000-square-foot (1,700-square-meter) space, which includes open office areas, private offices, and training and conference rooms. The color palette includes earth-tone greens, beiges, and golds.

Heery has also planned and designed 12,000 square feet (1,200 square meters) of interiors on an adjacent floor for the department's information technology group.

Sun Valley · 2008.0716
Construction of the Sun Valley Pavilion (rendered above) nears completion at Sun Valley Resort in Sun Valley, Idaho, as the first permanent home for the Sun Valley Summer Symphony. Ruscitto/ Latham/ Blanton Architectura PA of Sun Valley worked in collaboration with FTL Design Engineering Studio of New York City to design the structure, which features a 70-foot- (21-meter-) high steel proscenium arch and curved wooden roof clad in copper shingles, with white tensile fabric stretching from the arch top to the rear of the seating area.

The seasonal tensile membrane covers nearly 1,500 seats, and the permanent steel cable net and copper roof structure cover the stage and support facilities. The fabric canopy is translucent to admit soft, diffused sunlight in the daytime and emit a lantern-like glow in the evening. The roof is flexible and can deflect up to 14 inches (36 centimeters) under snow load conditions.

The 3,000-square-foot (280-square-meter) stage is lined with curved acoustical wood panels. Similar curved acoustical panels are suspended above the orchestra to disperse the acoustic vibrations throughout the seated audience. The exposed wall surfaces are surfaced with imported travertine rock. Elevator access will be available for all three levels of the pavilion. The first performance is scheduled for August 3, 2008.

Atlanta · 2008.0710
Beverly L. Brandon, AIA, CASP, has joined architecture, planning, and interior design firm Rees Associates, Inc. as vice president of senior living and research. She will be based in the firm's Atlanta, Georgia, office.

Philadelphia · 2008.0709
Fletcher MacNeill, AIA, and Paige Macfarlan, NCIDQ Certified, have joined the Philadelphia, Pennsylvania, office of Burt Hill as senior architect and senior interior designer, respectively, in the healthcare design team. MacNeill has over 20 years of experience in healthcare design and was previously a principal at Ewing Cole. Macfarlan was most recently a senior interior designer with Granary Associates, where her clients included Duke University Medical Center and Robert Wood Johnson University Hospital.

Seattle · 2008.0708
The new offices for Watermark Credit Union in Seattle, Washington, are complete. The Seattle office of IA Interior Architects designed the six-story, 40,000-square-foot (3,700-square-meter) space, located in a historic 1929 building. The office has an open plan, with only two fixed offices, which was designed to accommodate staff growth of at least ten percent without electrical or mechanical system modifications.

Conference rooms are set to a common module for easy conversion to alternative uses. At the center of the building is a break area called the Epic Center, a freestanding pavilion within the two-story space. The pavilion is wrapped in 3formŽ recycled-plastic panels embossed with Watermark's signature water-ripple pattern. Light images and messages are projected on the pavilion walls from inside.

Materials include concrete surfacing for the coffee bar; a seating area platform finished with Plyboo strandboard, made of bamboo and low-VOC adhesives; and wood flooring fabricated from scrap lumber. The palette is neutral, with accents of red and yellow.

Plants are integrated into the office. Landscape architecture firm Gustafson Guthrie Nichol of Seattle collaborated with IA on a planting scheme. On the exterior, IA refurbished the building with a new color scheme, signage, and plants.

People and Places Last Week

People and Places Archive

ArchitectureWeek Professional Directory
ArchitectureWeek Web Directory

Send us your People and Places items  

AW

[an error occurred while processing this directive]

< Prev Page Next Page > Send this to a friend       Subscribe       Contribute       Media Kit       Privacy       Comments
ARCHWEEK  |  GREAT BUILDINGS  |  ARCHIPLANET  |  DISCUSSION  |  BOOKS  |  FREE 3D  |  SEARCH
  ArchitectureWeek.com © 2008 Artifice, Inc. - All Rights Reserved