Page D1.1 . 15 March 2006                     
ArchitectureWeek - Design Department
NEWS   |   DESIGN   |   BUILDING   |   DESIGN TOOLS   |   ENVIRONMENT   |   CULTURE
< Prev Page Next Page >
 
DESIGN
 
  •  
  • Ten Year House
     
  •  
  • San Francisco's New de Young
     
  •  
  • House by unit a

     
    AND MORE
      Current Contents
      Blog Center
      Download Center
      New Products
      Products Guide
      Classic Home
      Architecture Forum
      Architects Directory
      Topics Library
      Complete Archive
      Web Directory
      About ArchWeek
      Search
      Subscribe & Contribute
      Free Newsletters
       

     
    QUIZ

    [an error occurred while processing this directive]

    Ten Year House

    by Leigh Christy

    Any telephone user knows how frustrating it is to be "on hold." When an entire design project is put on hold, however, the challenges multiply. Building codes may change, and the architects may develop new design approaches. When the Santa Monica, California firm of Pugh + Scarpa saw a residential design process stretch out to ten years, they treated it, finally, as an opportunity to inject an old project with new ideas.

    The Redelco Residence in Studio City, California is a 4,700-square-foot (440-square-meter) replacement for a nondescript 1970s house. The initial design was done in 1994, put on hold, resumed after a seven-year hiatus, dramatically modified, and recently completed. The delayed redesign allowed the architects to lighten up and have some fun with the project — literally and figuratively.

    The site is just north of Los Angeles, overlooking the San Fernando Valley. The original house was a modest single-story Southern California "ranch," hidden from the street by a retaining wall and fence.   >>>

    Discuss this article in the Architecture Forum...

    Continue...

    ArchWeek Image

    The Redelco Residence in Studio City, California, designed and redesigned by Pugh + Scarpa.
    Photo: Marvin Rand

    ArchWeek Image

    Glass sliders pull back to showcase views to the San Fernando Valley.
    Photo: Marvin Rand

     

    Click on thumbnail images
    to view full-size pictures.

     
    < Prev Page Next Page > Send this to a friend       Subscribe       Contribute       Media Kit       Privacy       Comments
    ARCHWEEK   |   GREAT BUILDINGS   |   DISCUSSION   |   NEW BOOKS   |   FREE 3D   |   SEARCH
      ArchitectureWeek.com © 2006 Artifice, Inc. - All Rights Reserved